Харківський телеканал "Фора" скоротив мовлення до шести годин - з 18.00 до 00.00. Про це 13 вересня повідомили "SQ" на телеканалі.

Як повідомила представник Нацради з питань телебачення і радіомовлення у Харківській області Тетяна Долбня, у "Фори" виник конфлікт із телекомунікаційним оператором "Українські цифрові комунікації", що забезпечує вихід каналу в ефір. Компанія-провайдер повідомила Нацраді, що "Фора" систематично не виконувала обов'язки з оплати її послуг і у зв'язку з цим припиняється мовлення з 00.00 до 18.00. За словами Т.Долбні, в.о. директора телеканалу Ірина Рубашко заявила, що оператор відключив канал без попередження, в односторонньому порядку (обов'язки директора каналу виконує І.Рубашко, оскільки гендиректор "Фори" Віктор Постольний на лікарняному - "SQ").

Як повідомила Т.Долбня, для того щоб розібратися в ситуації, що склалася, необхідно провести перевірку телеканалу. Рішення про її проведення приймає Нацрада. Можливо, воно буде прийняте на засіданні Нацради 21 вересня.

За словами І.Рубашко, телеканал отримав від провайдера листа про заборгованість і відразу ж її погасив. Провайдер заявив, що у каналу є ще борг, але документального підтвердження цього поки не надав. Зараз триває розгляд.

За словами І.Рубашко, у зв'язку зі скороченням мовлення змінена сітка програм каналу. Як зазначила редактор "Фори" Юлія Орда, зараз пріоритет віддається новинам.

Довідка "SQ". "Фора" - інформаційно-аналітичний телеканал. У його ефірі виходять новинні програми "Вісті" і "АТН", програми "Вечірня кава", "НТС", "Істини", "Соціальні перехрестя", "Особливий погляд", "Житлово-комунальний Харків", "Секретні матеріали", "Сінеманія" (частина з них виробляються спільно з ТРК "Оріон").