Харківських телеканалів "Фора" і "А/ТВК" досі немає в ефірі. Як повідомила "SQ" в.о. гендиректора телеканалу "Фора" Ірина Рубашко, керівництво компанії-оператора "Українські цифрові комунікації" (УЦК), що забезпечує передачу сигналу, вимагає погасити борг. "Але за існуючим договором заборгованість сплачена, а в серпні мовлення каналу було скорочене, і суму боргу потрібно переглянути", - заявила І.Рубашко. За її словами, у "Фори" немає документів (вони були загублені у зв'язку зі зникненням бухгалтера), що підтверджують існування боргу, директор УЦК Максим Цзян відмовляється пред'явити ці документи. "Я не розумію, за що ми повинні заплатити. Ми плануємо подати на УЦК до суду", - заявила І.Рубашко.

За словами М.Цзяна, оскільки договори, підписані його попередником і попереднім керівництвом каналів, складені неграмотно, УЦК не знає, яке саме технічне обладнання воно повинне обслуговувати. М.Цзян 19 вересня заявив, що з 15 вересня жодного конструктивного листа або дзвінка від керівництва двох телеканалів, щоб розібратися в ситуації, що склалася, до нього не надійшло. "Я очікую від них якоїсь дії", - додав він.

Як повідомив гендиректор Агентства телебачення "Новини" (АТН) Олег Юхт, його компанія подала до суду на міську СЕС. Він зазначив, що СЕС винесла постанову про припинення роботи радіорелейної станції АТН у зв'язку з відсутністю санітарного паспорта. Телекомпанія одержала цей документ у Центральній санепідстанції Міністерства охорони здоров'я України, про що повідомила головного санлікаря Харкова Ірину Зубкову. Однак постанова про заборону роботи радіорелейної станції як і раніше не скасована.

Довідка "SQ". 13 вересня АТН у відкритому листі колективу до президента України Віктора Януковича звинуватила міського голову Геннадія Кернеса в "безпрецедентному тиску" і зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зараз новини АТН виходять тільки в інтернеті.

14 вересня пропав з ефіру канал "А/ТВК". Директор каналу О.Баранник заявила, що жодна людина з ТОВ "Українські цифрові комунікації" (УЦК, організація, що забезпечує передачу сигналу) "не змогла чітко відповісти на питання, що відбувається, з якої причини і коли відновиться ефір". Директор УЦК Максим Цзян пояснив відключення телеканалу проблемами з документами.

Харківський телеканал "Фора" раніше скоротив мовлення до шести годин - з 18.00 до 00.00. З 14 вересня його мовлення повністю припинене. М.Цзян заявив про те, що у каналу є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і теж проблеми з договором.