Питання про ситуацію з припиненням виходу в ефір харківських телеканалів "Право А/ТВК", "Фора" і служби новин АТН розглянуть на засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації. Засідання відбудеться 21 вересня. На нього запрошені представники телекомпаній, харківський міський голова Геннадій Кернес, директор компанії "Українські цифрові комунікації" Максим Цзян. Про це 20 вересня повідомили "SQ" у секретаріаті комітету.

Довідка "SQ". 13 вересня АТН у відкритому листі колективу до президента України Віктора Януковича звинуватила міського голову Геннадія Кернеса в "безпрецедентному тиску" і зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зараз новини АТН виходять тільки в інтернеті.

14 вересня пропав з ефіру канал "А/ТВК". Директор каналу О.Баранник заявила, що жодна людина з ТОВ "Українські цифрові комунікації" (УЦК, організація, що забезпечує передачу сигналу) "не змогла чітко відповісти на питання, що відбувається, з якої причини і коли відновиться ефір". Директор УЦК Максим Цзян пояснив відключення телеканалу проблемами з документами.

Харківський телеканал "Фора" раніше скоротив мовлення до шести годин - з 18.00 до 00.00. З 14 вересня його мовлення повністю припинене. М.Цзян заявив про те, що у каналу є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і теж проблеми з договором.

19 вересня співробітники АТН провели акцію протесту біля будівлі Харківської міськради з вимогою повернути новини в ефір.