Телеканал "Фора" у відкритому листі до президента України Віктора Януковича заявив, що у Харкові "супротивники демократії і свободи слова перешкоджають діяльності низки незалежних ЗМІ, а правоохоронні органи відбуваються бюрократичними відписками". Як зазначено в листі, в серпні були викрадені статутні та бухгалтерські документи ПАТ "Телевізійна та радіомовна компанія "Фора", що призвело до блокування господарської діяльності підприємства. Однак міліція відмовила в порушенні кримінальної справи у зв'язку з крадіжкою.

Далі в документі підкреслено, що з 1 серпня ТОВ "Українські цифрові комунікації" (організація, що забезпечує передачу сигналу), не погоджуючи з керівництвом каналу, зменшило обсяг наданих послуг зі 168 годин на тиждень до 45. З 3 вересня без пояснень з боку "Українських цифрових комунікацій" програми "Фори" частково зникли з ефіру в Харкові. 5 вересня "Українські цифрові комунікації" надіслали "Форі" листа, в якому повідомили, що не можуть підтримувати безперервну роботу передавача у зв'язку із систематичним невиконанням "форою" фінансових зобов'язань. Як відзначили на "Форі", на 5 вересня заборгованість оператора була відсутня, всі поточні платежі були виконані, а оплата за серпень вимагала коригування у зв'язку з наданням неповного обсягу послуг.

У листі зазначено, що 7 вересня "Фора" направила до "Українських цифрових комунікацій" листа із вимогою негайно відновити трансляцію телеканалу, але відповіді на нього не було. 8 вересня "Українські цифрові комунікації" заявили про розрив в односторонньому порядку з 19 вересня чинного договору, але фактично повне відключення мовлення "Фори" відбулося 13 вересня, за кілька годин після опублікування відкритого листа до В.Януковича з боку колективу телекомпанії "АТН".

Телекомпанія "Фора" заявила, що з боку "Українських цифрових комунікацій" були порушені ліцензійні умови оператора телекомунікацій, а також фактично було знищене мовлення незалежної місцевої телекомпанії шляхом зловживання службовим становищем.

Довідка "SQ". 13 вересня АТН у відкритому листі колективу до президента України Віктора Януковича звинуватила міського голову Геннадія Кернеса в "безпрецедентному тиску" і зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зараз новини АТН виходять в інтернеті і на радіо "Нова хвиля"

14 вересня пропав з ефіру канал "А/ТВК". Директор каналу О.Баранник заявила, що жодна людина з ТОВ "Українські цифрові комунікації" (УЦК, організація, що забезпечує передачу сигналу) "не змогла чітко відповісти на питання, що відбувається, з якої причини і коли відновиться ефір". Директор УЦК Максим Цзян пояснив відключення телеканалу проблемами з документами.

Харківський телеканал "Фора" раніше скоротив мовлення до шести годин - з 18.00 до 00.00. З 14 вересня його мовлення повністю припинене. М.Цзян заявив про те, що у каналу є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і теж проблеми з договором.