У Харкові здійснено спробу рейдерського захоплення телеканалу "Фора". Про це заявила "SQ" Ірина Рубашко. За її словами, з 25 серпня, згідно з протоколом зборів акціонерів АТ "ТРК "Фора", вона є генеральним директором каналу. "Спочатку зник бухгалтер телекомпанії разом з усіма документами аж до статутних. Після того як канал відключили від ефіру, з'явилися якісь люди, які намагаються ним заволодіти", - заявила І.Рубашко.

За її словами, невстановлений чоловік забрав із податкової довідку ТРК про те, що вона є платником ПДВ, і підприємство фактично не може вести господарську діяльність. Після конфлікту з оператором "Українські цифрові комунікації", який забезпечував передачу сигналу, керівництво "Фори" зверталося до інших компаній-операторів. Спочатку вони погоджувалися здійснити доставку сигналу, але пізніше відмовлялися. "Планомірно і спеціально все зроблено для того, щоб паралізувати роботу каналу", - заявила І.Рубашко. За її словами, зниклого бухгалтера викликали в міліцію, але кримінальну справу не порушили, оскільки вона відмовилася давати свідчення.

І.Рубашко також повідомила, що зараз у Київському районному суді Харкова ведеться розгляд у питанні, хто є власником "Фори". Позови подали дві сторони конфлікту: представники депутата Харківської міськради Олексія Липчанського (Максим Цзян, Костянтин Долженко) і представники АТ "Інвестор" (структура, підконтрольна екс-губернатору, лідеру облорганізації ВО "Батьківщина" Арсену Авакову - "SQ").

Також І.Рубашко зазначила, що екс-гендиректор "Фори" Віктор Постольний протоколом зборів акціонерів звільнений, але не може бути усунений з посади, оскільки зараз перебуває на лікарняному.

Довідка "SQ". Телеканал "Фора", як і "А/ТВК", пов'язують з А.Аваковим.

З 14 вересня мовлення телеканалу припинилося. Максим Цзян, директор компанії - телекомунікаційного оператора "Українські цифрові комунікації", що здійснює доставку сигналу, заявив, що у каналу перед компанією є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і проблеми з договором.

Засновник каналу Костянтин Долженко 26 вересня заявив, що дійсні власники "Фори" не можуть впливати на ситуацію, пов'язану з припиненням її виходу в ефір. За його словами, з серпня він разом із М.Цзяном відстоює права власності на канал в суді. "Сьогодні юридично ми вже не є власниками. З офіційних виписок реєстру цінних паперів нам стало відомо, що є ще два суб'єкти, які претендують на право власності телекомпанією", - повідомив К.Долженко. За його словами, ними є Андрій Переєденко (голова правління АТ "Інвестор", у середині вересня затриманий міліцією - "SQ") і компанія "Мультимедіацентр".

За словами К.Долженка, коли у каналу "Фора" почалися проблеми з мовленням, він намагався їх вирішити. "Але, на жаль, я не зміг цього зробити, тому що в.о. гендиректора каналу Ірина Рубашко не сприйняла мої спроби, заявивши "Ви хто?" Почекаємо, поки суд вирішить, хто я", - відзначив К.Долженко.