Г. Кернес заявил, что те, кто обвинил его в причастности к исчезновению из эфира харьковских телеканалов, должны извиниться
Харківський міський голова Геннадій Кернес 20 вересня заявив журналістам, що він не зацікавлений у закритті будь-яких телеканалів. "Звинувачувати мене без аргументів, без фактів - це цинічно", - заявив мер, говорячи про звинувачення у причетності до зникнення з ефіру харківських телеканалів "А/ТВК" та "Фора" і служби новин АТН.

"Я звертаюся до керівництва телеканалів, які підписували звернення, щоб вони попросили у мене вибачення. В іншому випадку я залишаю за собою право захищати свою честь і гідність", - підкреслив Г.Кернес.

Довідка "SQ". 13 вересня АТН у відкритому листі колективу до президента України Віктора Януковича звинуватила міського голову Геннадія Кернеса в "безпрецедентному тиску" і зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зараз новини АТН виходять тільки в інтернеті.

14 вересня пропав з ефіру канал "А/ТВК". Директор каналу О.Баранник заявила, що жодна людина з ТОВ "Українські цифрові комунікації" (УЦК, організація, що забезпечує передачу сигналу) "не змогла чітко відповісти на питання, що відбувається, з якої причини і коли відновиться ефір". Директор УЦК Максим Цзян пояснив відключення телеканалу проблемами з документами.

Харківський телеканал "Фора" раніше скоротив мовлення до шести годин - з 18.00 до 00.00. З 14 вересня його мовлення повністю припинене. М.Цзян заявив про те, що у каналу є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і теж проблеми з договором.

19 вересня співробітники АТН провели акцію протесту біля будівлі Харківської міськради з вимогою повернути новини в ефір.