Росіяни намагалися піти в атаку на Харківщині. Як повідомили у ранковому зведенні Генштабу від 24 січня, на Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії, всі атаки противника були відбиті.

З перших днів повномасштабного вторгнення Куп'янськ перебував в окупації. Місто було звільнено 18 вересня під час Харківської наступальної операції ЗСУ, проте дана ділянка фронту більше трьох місяців залишається найгарячішою у Харківській області. Війська РФ постійно обстрілюють населені пункти Куп'янського району, сам Куп'янськ, за даними місцевої влади, зруйновано на 30%. У грудні голова ХОВА Олег Синєгубов зазначив, що ВСУ тримають позиції на Куп'янському напрямі, і жодних погроз можливого наступу там немає. Експерти ж американського Інституту вивчення війни вважають, що можливий наступ РФ у 2023 році може бути якраз із кордону Луганської та Харківської областей, там, де розташований Куп'янський район. Періодично росіяни намагаються йти в атаку у Куп'янському районі – так, 11 січня це було в районі села Гряниківка – але наші бійці відбивають усі спроби.

Росіяни продовжують вести наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямах, незважаючи на численні втрати зі свого боку. У Харківській області продовжуються обстріли населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Під ударами окупантів опинилися Гур'єв Козачок, Стрілеччя, Слобожанське, Зелене, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Землянки, Новомлинськ, Кам'янка та Красне Перше Харківської області. На Куп'янському напрямку противник здійснив обстріл районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Куп'янськ, Кучерівка, Кислівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове, Кругляківка Харківської області, а також Новоселівське, Стельмахівка, Андріївка Луганської області.

У Генштабі зазначили: на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено.

Інше головне зі зведення Генштабу

► Росіяни протягом минулої доби завдали 9 ракетних ударів по населених пунктах Харківської, Донецької та Запорізької областей, а також 27 авіаційних ударів. Загроза авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України. У свою чергу, авіація Сил оборони минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника, а також удар по позиції зенітно-ракетного комплексу.

► Минулої доби наші захисники збили два ворожі літаки Су-25; вертоліт Ка-52; безпілотний літальний апарат «Орлан-10» та 2 керовані авіаційні ракети Х-59. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за минулу добу вразили 3 райони зосередження окупантів та склад логістики.

► У сусідній з Харківською – Луганській області – протягом 10 днів в окремих населених пунктах відзначається зменшення кількості особового складу противника. На передній край в основному вирушають "мобіки", тоді як професійні військові намагаються всіма способами залишатися у тилу. За інформацією Генштабу, російська окупаційна адміністрація Луганська проводить евакуацію з міста на територію РФ сімей військовослужбовців 2 армійського корпусу збройних сил Росії.