Сили оборони України відбили атаку окупантів у Харківській області. Як повідомили у Генштабі, це сталося у районі села Гряниківка Куп'янського району.

Росіяни вже намагалися атакувати в районі цього села в середині грудня, але тоді їхня спроба також не увінчалася успіхом, і вони відступили. Гряниківка – це село Дворічанської громади Куп'янського району, на лівому березі річки Оскол. Через село проходить залізниця, воно оточене лісом. 2020 року Гряниківка ледь не згоріла від масштабної лісової пожежі, яка вирувала в цьому районі. Тоді горіло понад 500 гектарів лісу. Сусідне село Гороб'ївка було знищено повністю.

За даними Генштабу, на Слобожанському напрямку обстріляно райони 19 населених пунктів. Серед них – Соснівка, Зелене, Вовчанськ, Хатнє, Красне, Лопань, Красне Перше та Дворічна Харківської області. На Куп'янському напрямку окупанти вели обстріли в районі Ольшани, Орлянки та Кислівки у Харківській області і Новоселівського та Стельмахівки Луганської області.

Минулої доби противник завдав 6 ракетних і 16 авіаційних ударів. Здійснив понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктури Харківської, Донецької та Херсонської областей. У свою чергу авіація Сил оборони протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження противника, а також 4 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Українські ракетники та артилеристи вразили 3 пункти управління, 2 позиції російських ракетних військ та артилерії та 8 районів зосередження живої сили окупантів.

За даними експертів американського Інституту вивчення війни (ISW), на початку нового року російські війська можуть відновити наступальні операції на двох основних напрямках - вздовж кордону Харківської та Луганської областей або в Донецькій області.