На півночі Дергачівської громади сили оборони України активно протидіють спробам ворожих диверсантів проникнути на нашу територію. Про це повідомив голова громади В'ячеслав Задоренко.

За його словами, російська армія постійно обстрілює з мінометів та артилерії прикордонні населені пункти – Ветеринарне, Козачу Лопань, Гранів, Токарівку та Гоптівку. На щастя, за минулий тиждень від обстрілів ніхто із мешканців не постраждав.

У Генштабі ж у ранковому зведенні повідомили про спробу росіян піти в атаку в іншій частині Харківської області – у Куп'янському районі. Атаку було відбито в районі села Хатнє Великобурлуцької громади.

В'ячеслав Задоренко додав, що Дергачівська військова адміністрація та міська рада забезпечують гуманітарною допомогою близько 18 тисяч осіб, які зараз мешкають у громаді. Ця допомога надається від Харківської обласної та районної військової адміністрацій, від ООН, Червоного Хреста, інших закордонних та українських благодійників.

21-22 грудня "Укрпошта" у супроводі прикордонників здійснила пенсійні та інші соціальні виплати мешканцям Козачолопанського, Токарівського, Проходівського старостатів. Дергачівський РЕМ АТ "Харківобленерго" відновив 4 електропідстанції в Слатино. Також тривають відновлювальні роботи у Руській Лозовій.