РФ знову наступатиме на Харків. Про це нідерландському виданню NOS повідомив бригадний генерал юстиції, начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

За його словами, щойно замерзне земля, армія РФ піде в атаку на сході країни і Харків зіткнеться з ще одним наступом. На підтвердження цьому факт, що групи з десяти-двадцяти російських солдатів перетинають кордон, щоб розвідати ситуацію, а Харків знаходиться приблизно за 40 км від кордону РФ.

Як зазначив Мельник, як і у лютому цього року, росіяни спробують відрізати Харків від Києва, щоб ЗСУ на Донбасі не змогли просунутися на захід та прийти на допомогу столиці.

Росіяни також атакуватимуть і на заході, у напрямку Рівного, що знаходиться між Києвом та польським кордоном. Мета цих атак - перекриття постачання західної зброї в Україну.

Президент РФ зараз збирає понад 200 тис. солдатів для наступного раунду війни, саме це число Валерій Залужний згадує в інтерв'ю The Economist. Мельник вважає, що військової сили може бути значно більше. Але вони будуть погано озброєні і не навчені, як і багато хто з нещодавно мобілізованих. Це відкрито визнають самі росіяни. Наприклад, їхні командири говорять про "солдатів для одноразового використання", зазначає Мельник.

Наприкінці 2022 року військові аналітики висловили думки, як може закінчитися війна в Україні, і що очікує на країну в новому році. При цьому жоден експерт не спрогнозував повторного наступу на Харків. Детальніше про це - за посиланням.

Про погрози наступу військ РФ у Харківській області говорили голова Луганської ОВ Сергій Гайдай та бригадний генерал ЗСУ Дмитро Красильников.

Луганський губернатор наголосив на накопиченні російських підрозділів у районі Сватового, що може свідчити про плани противника рушити у бік Куп'янська. А бригадний генерал розглянув ймовірні плани противника розпочати наступ в іншій частині Харківської області - з боку Богодухова, щоб перерізати трасу Київ - Харків.