Війська РФ намагалися прорвати оборону на сході Харківської області. У зведенні Генерального штабу ЗСУ повідомляється, що противник вів наступ біля села Масютівка.

Масютівка – невелике село, що знаходиться у Куп'янському районі, на східному березі річки Оскол, за кілька кілометрів від смт Дворічна. До початку повномасштабного вторгнення тут проживало близько 20 осіб.

1

Ця ділянка фронту вже понад три місяці є зоною активних бойових дій. Війська РФ хотіли просунутися вперед біля села Гряниківка, але завжди зазнавали невдачі. 21 березня вони намагалися пройти на південь, але знову були відбиті.

На Куп'янському напрямку протягом доби російська артилерія обстріляла Красну Першу, Дворічну, Куп'янськ, Крохмальне та Берестове. Населені пункти Куп'янського району зазнають щоденних обстрілів протягом кількох місяців. Знищуються житлові будинки, школи, дитсадки, лікарні. У Куп'янську пошкоджено понад 30% будівель, у Дворічній – понад 80%.

На Слобожанському напрямі війська РФ обстріляли Басове, Козачу Лопань, Стрілечя, Глибоке, Вовчанськ та Великий Бурлук.

У Куп'янському районі оголошено обов'язкову евакуацію. Переселенців розміщують у Харкові. Обласна влада повідомляла, що переїзд та житло – безкоштовні. Із переселенців можуть брати гроші лише за комунальні послуги за місцем тимчасового проживання.

За інформацією на кінець лютого, для переселенців у Харкові було заброньовано 3000 місць. Коли ці місця закінчаться, можна переїхати до Полтавської, Житомирської чи Вінницької областей. Евакуюватись громадянам допомагають військові адміністрації, Червоний хрест та волонтерські організації. Дізнатися номери телефонів можна тут.