У Харківській області оголошено обов'язкову евакуацію. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синегубов в ефірі "Єдиних новин".

Обов'язкова евакуація проводиться у Куп'янському районі, населені пункти якого щодня зазнають обстрілів. Міська влада повідомляла, що Куп'янська зруйновано на 30%. У місті залишилася десята частина від довоєнного населення. У другому великому населеному пункті району – смт Дворічній – зруйновано чи пошкоджено 80% будівель, у селищі залишилось 20% мешканців. 10 березня війська РФ обстріляли близько двадцяти населених пунктів у Харківській області, у тому числі й у Куп'янському районі. Противник вів наступальні дії в районі села Гряниківка, але його відбили.

Абсолютно всіх бажаючих влада зобов'язується евакуювати з Куп'янського району чи власними силами, чи із залученням волонтерських організацій. Але, повідомляє Олег Синегубов, нікого до евакуації не примушують, проводять роз'яснювальну роботу.

Евакуація та проживання у Харкові для евакуйованих з прифронтової зони – безкоштовні. З евакуйованих може стягуватися лише плата за комунальні послуги. Переселенці одержують гуманітарну допомогу.
Також 500 сімей з дітьми, евакуйованих із Куп'янського району, готовий прийняти Житомир.