Під тимчасовою окупацією на Харківщині залишаються 29 населених пунктів. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Три села, серед яких Гряніківка Куп'янського району, вважають “сірою зоною”, тобто територією, де точаться бої.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ частину Харківської області було окуповано. Це Куп'янський район, частини Ізюмського, Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів. Внаслідок контрнаступу у вересні-жовтні 2022 року ЗСУ звільнили на Харківщині понад 500 населених пунктів, у тому числі чотири великі міста – Балаклія, Ізюм, Куп'янськ, Вовчанськ. Під контролем супротивника залишається невелика ділянка на сході Куп'янського району.

13 березня війська РФ атакували смт Дворічне та село Гряниківка. Губернатор повідомив, що ЗСУ стоять на своїх позиціях і не поступаються.

“Ворог намагається атакувати з метою виявлення слабких позицій у нашій обороні. Тим самим, можливо, готуючи серйозніший наступ за цими напрямами. Однак зараз він успіху не має, зазнає втрат і відступає на раніше зайняті позиції”, - заявив Синегубов.

Kharkiv-Oblast-Control-Evolution

Зеленим відзначена територія, захоплена військами РФ після початку агресії та звільнена ЗСУ. Рожевим – територія Куп'янського району, яка залишається у тимчасовій окупації.