Учора, 20 жовтня, ЗСУ відбили 20 атак росіян на Куп'янському напрямку, у районі сіл Синьківка та Іванівка, повідомив голова Харківської обласної адміністрації Олег Синєгубов

За інформацією губернатора, у цій частині області тривають важкі бої. ЗСУ не дозволяють російським підрозділам просунутися вперед і завдають їм втрат.

Синьківка розташована за 9 км на північний схід від Куп'янська. До війни в селі проживало близько 380 осіб. 

Іванівка розташована на південному сході від Куп'янська, на відстані 21 км, недалеко від адміністративного кордону з Луганською областю. У цьому селі до війни проживало близько 130 осіб.

Біля цих сіл російські війська намагаються наступати протягом кількох останніх тижнів. Але ЗСУ відбивають усі атаки. 

Тривають обстріли населених пунктів області.

Учора пізно ввечері, близько 23:15, росіяни з РСЗВ обстріляли село Липці Харківського району. За попередніми даними, ніхто не постраждав. Також це село російські війська обстріляли з РСЗВ три дні тому, 18 жовтня.

У селі Кучерівка Куп'янського району внаслідок обстрілу пошкоджено два будинки та господарські будівлі. Отримав поранення чоловік 39 років. Його доставили в лікарню.

Також обстріляли Вовчанськ, Огірцеве і Гатище Чугуївського району, Дворічну, Синьківку, Іванівку, Кислівку Куп'янського району та інші населені пункти. 

Начальник обласної поліції Володимир Тимошко повідомив, що Куп'янський район обстрілюють ракетами С-300, артилерією і мінометами. 20 жовтня обстріляли свиноферму, житлові будинки, сади, поля, городи.