Російські війська йдуть у "м'ясні штурми" на Куп'янському напрямку. Про це в ефірі "Радіо Свобода" повідомив начальник прес-служби штурмової бригади "Сталевий кордон", підполковник Іван Шевцов.

За його словами, росіяни активізували дії в напрямку Іванівки та Синьківки Куп'янського району. Ці села російські війська 10 жовтня намагалися атакувати понад 30 разів.

Синьківка розташована на північний схід від Куп'янська, за 9 км від райцентру. До війни в селі проживало близько 380 осіб.

Іванівка розташована на південний схід від Куп'янська, за 21 км від міста, недалеко від адміністративного кордону з Луганською областю. У цьому селі до війни проживало близько 130 осіб.

Тут російське командування, каже Іван Шевцов, не шкодуючи особового складу, посилає своїх солдатів на штурми. В одній такій атаці в наступ ідуть від п'ятдесяти до сотні російських військових, маючи намір прорвати оборону ЗСУ.

На Куп'янському фронті, крім особового складу росіян, також воюють підрозділи "Шторм-Z", куди набирають зеків, підрозділи бойового армійського резерву "Барс".

На думку Івана Шевцова, у планах росіян - захоплення Куп'янська і селища Куп'янськ-Вузловий - важливих залізничних вузлів, а також узяття лівого берега річки Оскіл.

За словами підполковника, жодної позиції наші бійці з бригади "Сталевий кордон" не втратили.