Війська РФ 6 жовтня організували наступ у районах Синьківки та Іванівки на Куп'янському напрямку. Українські підрозділи відбили атаку і завдали росіянам втрат, повідомили в Генштабі ЗСУ.

Село Синьківка розташовано на північному сході від Куп'янська на відстані 9 км. До війни тут проживало близько 380 осіб. 

Село Іванівка розташовано на південному сході від Куп'янська, недалеко від адміністративного кордону з Луганською областю. Відстань до райцентру - 21 км. До війни тут проживало близько 130 осіб. 

Авіаударів завдали по селах Іванівка, Подоли, Синьківка, Петропавлівка, Піски-Радьківські.

Ракетами "Іскандер" вранці 6 жовтня вдарили по Харкову. Загинули 2 людини, ще 30 осіб дістали поранення. За даними Генштабу, пошкоджено:

  • 61 багатоквартирний будинок;
  • 17 приватних будинків;
  • 10 соціально-побутових об'єктів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках РФ проводить активну диверсійну діяльність з метою не допустити перекидання підрозділів ЗСУ на ділянки фронту, де ведуться бойові дії. Також російські військові нарощують щільність мінних полів уздовж державного кордону в Білгородській області.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що 6 жовтня під обстріл потрапили населені пункти в різних районах області.

У смт Шевченкове Куп'янського району внаслідок обстрілу з РСЗВ "Торнадо" дістав поранення 56-річний чоловік.

У Вовчанську Чугуївського району через обстріл загорівся одноповерховий багатоквартирний будинок. Від пожежі постраждали 76-річний чоловік, дві жінки 25 і 75 років.

Унаслідок обстрілу з РСЗВ села Курилівка Куп'янського району пошкоджено складські приміщення та майно цивільного підприємства.

7 жовтня близько 3:10 росіяни завдали удару керованою авіабомбою по Куп'янську. Пошкоджено три житлові будинки, сталася пожежа. Обійшлося без постраждалих.