Ситуація на Куп'янському та Лиманському напрямках дуже загострилася. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, звертаючись до бійців.

За його словами, росіяни хочуть прорвати оборону ЗСУ і знову окупувати українські території. Для цього вони поповнюють свої підрозділи. Але сили ЗСУ дають противнику відсіч.

"Я відчуваю, наче я потрапив у сім'ю справжніх героїв. Тих, які сьогодні роблять історію. Тих, які захищають нашу землю від рашистської навали. Все одно перемога буде за нами. Я хочу побажати, щоб ми перемогли, але з найменшими втратами", - сказав Сирський.

За словами начальника прес-служби штурмової бригади "Сталевий кордон", підполковника Івана Шевцова, росіяни почали проводити "м'ясні штурми" на Куп'янському напрямку. В одній атаці в наступ ідуть від п'ятдесяти до сотні російських військових, маючи намір прорвати оборону ЗСУ. На Куп'янському фронті, крім особового складу росіян, також воюють підрозділи "Шторм-Z", куди набирають зеків, підрозділи бойового армійського резерву "Барс".

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу на Куп'янському напрямку сили оборони відбили близько 15 атак росіян у районах сіл Синьківка та Іванівка. Днями ці села також атакували близько 15 разів за добу.

Раніше Сирський заявляв, що головною метою росіян на Куп'янсько-Лиманському напрямку є розгром угруповання українських військ, оточення Куп'янська і вихід на рубіж річки Оскіл.