Понад 15 атак росіян відбили українські війська на Куп'янському напрямку за минулу добу. Російські підрозділи зазнали втрат і під вогнем ЗСУ повернулися на свої позиції, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Генштабі ЗСУ розповіли, що росіяни намагалися просунутися вперед у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" в районах сіл Синьківка, Іванівка та Кислівка.

Синьківка розташована на північний схід від Куп'янська, за 9 км від райцентру. До війни в селі проживало близько 380 осіб.

Іванівка розташована на південний схід від Куп'янська, за 21 км від міста, недалеко від адміністративного кордону з Луганською областю. У цьому селі до війни проживало близько 130 осіб.

Кислівка розташована за 27 км від Куп'янська біля адміністративного кордону з Луганською областю. До війни тут проживало понад 900 осіб.

У районах сіл Синьківка та Іванівка російські війська раніше вже намагалися організувати наступ, але також були відбиті.

На Сіверському та Слобожанському напрямках війська РФ проводять диверсійну діяльність, щоб не дозволити перекидання підрозділів ЗСУ на інші напрямки. Триває створення мінних полів уздовж кордону в Бєлгородській області.

Губернатор також повідомив, що 17 жовтня російські війська з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстрілювали Вовчанськ, Красне Перше, Синьківку, Петропавлівку, Кислівку, Піщане та інші населені пункти. Пошкоджено житлові будинки та господарські будівлі. На щастя, обійшлося без жертв.