На Куп'янському фронті йдуть важкі бої, росіяни намагаються оточити місто. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що на Куп'янському напрямку за минулу добу українські захисники відбили 20 атак ворога біля Синьківки, Іванівки та Кислівки.

Синьківка розташована на північний схід від Куп'янська, за 9 км від райцентру. До війни в селі проживало близько 380 осіб.

Іванівка розташована на південний схід від Куп'янська, за 21 км від міста, недалеко від адміністративного кордону з Луганською областю. У цьому селі до війни проживало близько 130 осіб.

Кислівка - велике село на адміністративному кордоні з Луганською областю. До війни тут проживало близько 1000 осіб.

На початку жовтня росіяни вже намагалися атакувати на цих ділянках, але отримували відсіч.

За словами Сирського, головною метою росіян на Куп'янсько-Лиманському напрямку є розгром угруповання українських військ, оточення Куп'янська і вихід на рубіж річки Оскіл.

Сирський зазначив, що ситуація на цій ділянці фронту за останні дні значно загострилася, оскільки російські війська відновилися після завданих втрат і почали активні наступальні дії: спочатку в районі Макіївки, а потім - на Куп'янському напрямку. Росіяни щодня йдуть у десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, ведуть щільний мінометний та артилерійський вогонь по позиціях ЗСУ. Проте сили оборони дають гідну відсіч противнику: армія РФ зазнає значних втрат і не досягає суттєвих успіхів.

Начальник прес-служби штурмової бригади "Сталевий кордон", підполковник Іван Шевцов заявляв, що на Куп'янському напрямку російські війська йдуть у "м'ясні штурми". В одній такій атаці в наступ ідуть від п'ятдесяти до сотні російських військових, маючи намір прорвати оборону ЗСУ.