Російські війська за минулу добу 15 разів атакували в районах сіл Синьківка та Іванівка на Куп'янському напрямку, повідомили в Генштабі ЗСУ. Усі атаки були відбиті українськими підрозділами.

Синьківка розташована за 9 км на північний схід від Куп'янська. До війни в селі проживало близько 380 осіб. 

Іванівка розташована на південному сході від Куп'янська, на відстані 21 км, недалеко від адміністративного кордону з Луганською областю. У цьому селі до війни проживало близько 130 осіб.

У районах цих сіл російські війська намагаються просунутися вперед протягом тривалого часу, але безрезультатно. Три дні тому, 13 жовтня, біля Синьківки, Іванівки та Кислівки ЗСУ відбили 20 атак.

Авіаударів завдали по селах Піщане, Дружелюбівка, Чернещина. У Чернещині пошкоджено приватний будинок.

На Слобожанському напрямку війська РФ проводять диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання українських сил на інші ділянки фронту. Уздовж держкордону в Бєлгородській області продовжують створювати мінні поля.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що 15 жовтня російські війська обстріляли населені пункти чотирьох районів: Богодухівського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського.

У Боровій Ізюмського району під час обстрілу вранці поранено 65-річну жінку. Її госпіталізували. Близько 22:45 селище знову обстріляли. У селі Глушківка Куп'янського району внаслідок обстрілу пошкоджено приватний житловий будинок, гараж і господарські будівлі.

У Вовчанську Чугуївського району пошкоджено будинки. У селі Юрченкове Чугуївського району внаслідок обстрілу загинула домашня худоба.