Сотрудники АТН проводят акцию протеста под стенами харьковской мэрииПікет співробітників телекомпанії "Агентство телебачення "Новини" (АТН) проходить 19 вересня на пл.Конституції біля будівлі Харківської міськради. У пікеті беруть участь більше 150 осіб. Серед них - співробітники АТН, представники громадської організації "Зелений фронт", члени Харківської правозахисної групи, співробітники місцевих ЗМІ та члени облорганізації ВО "Свобода".

Гендиректор АТН Олег Юхт із журналісткою Мариною Ніколаєвою намагалися пройти до кабінету міського голови Геннадія Кернеса з імпровізованою "труною свободи слова". За словами М.Ніколаєвої, всередині "труни" перебували в друкованому вигляді та на дисках матеріали телекомпанії, які не вийшли в ефір з моменту припинення мовлення. Співробітники охорони міськради не пустили О.Юхта і М.Ніколаєву всередину і заявили, що мера немає на робочому місці. На пропозицію пустити їх до кабінету, щоб залишити там матеріали, охорона також відповіла відмовою.

Учасники пікету скандують: "Свободу - АТН!". Також у ході акції протесту йде збір підписів під відкритим листом до президента України Віктора Януковича з проханням відреагувати на процес відключення мовлення телеканалів "Фора", "А/ТВК" та телекомпанії "АТН".

Сотрудники АТН проводят акцию протеста под стенами харьковской мэрии Сотрудники АТН проводят акцию протеста под стенами харьковской мэрии

Довідка "SQ". 13 вересня АТН у відкритому листі колективу до президента України Віктора Януковича звинуватила міського голову Геннадія Кернеса в "безпрецедентному тиску" і зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зараз новини АТН виходять тільки в інтернеті.

14 вересня пропав з ефіру канал "А/ТВК". Директор каналу О.Баранник заявила, що жодна людина з ТОВ "Українські цифрові комунікації" (УЦК, організація, що забезпечує передачу сигналу) "не змогла чітко відповісти на питання, що відбувається, з якої причини і коли відновиться ефір". Директор УЦК Максим Цзян пояснив відключення телеканалу проблемами з документами.

Харківський телеканал "Фора" раніше скоротив мовлення до шести годин - з 18.00 до 00.00. З 14 вересня його мовлення повністю припинене. М.Цзян заявив про те, що у каналу є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і теж проблеми з договором.