Телерадіокомпанія "Право А/ТВК" (Харків) звернулася до президента України Віктора Януковича зі скаргою на те, що їй не дають виходити в ефір. Про це йдеться у відкритому листі телерадіокомпанії.

Як наголошується в листі, мовлення компанії було зупинене 14 вересня. Телекомпанія мала договір на обслуговування з ТОВ "Українські цифрові телекомунікації", проте ще в липні 2011 р., не розриваючи цей договір, був укладений договір з оператором телекомунікацій "Дата груп - Харків" ПАТ "Дата груп". За тиждень оператор без пояснення причин відмовився від співпраці і повернув передоплату. Спроба укласти договір з іншим оператором - "Велтон телеком" - теж не увінчалася успіхом.

Як зазначили в телекомпанії, з 14 вересня компанія намагається відновити мовлення хоча б у Харкові. Для цього достатньо передати обладнання компанії Харківському обласному радіотелевізійному передавальному центру, але це підприємство теж відмовляється проводити необхідні для передачі роботи. "Просимо Вас втрутитися в ситуацію, що склалася, взяти під особливий контроль, гарантувати повну, ретельну і не упереджену перевірку всіх обставин з метою недопущення знищення місцевих телеканалів і обмеження свободи слова і підприємництва в Україні", - йдеться у зверненні до В.Януковича.

Довідка "SQ". Телерадіокомпанія "Право А/ТВК" почала виходити в ефір у грудні 1995 р., аудиторія - близько 2,5 млн.осіб, охоплює територію в радіусі 40 км від Харкова, час мовлення - 24 години.

У вересні 2011 р. було перервано мовлення телеканалу "АТН", потім телеканалів "Фора" і "А/ТВК". До цього в ефірі працювало 8 місцевих телеканалів. АТН і "Фора" також написали звернення до президента України. В.Янукович 22 вересня доручив Кабінету міністрів і Генеральної прокуратури України з'ясувати, чи не були порушені права ЗМІ в ситуації, що склалася з АТН.