В. Янукович поручил Кабмину и Генпрокуратуре выяснить ситуацию с АТН
Президент України Віктор Янукович "уважно стежить за розвитком ситуації в Харкові з конфліктом навколо припинення телевізійного мовлення телеканалу АТН". Про це повідомила прес-секретар президента Дарина Чепак, передав офіційний сайт президента.

Президент доручив Кабінету міністрів і Генеральній прокуратурі України з'ясувати, чи не були порушені права ЗМІ. "Необхідно з'ясувати, чи не були порушені законні права ЗМІ, і в разі виявлення таких порушень вжити відповідних заходів реагування", - повідомила Д.Чепак.

За її словами, президент вимагає в двотижневий термін доповісти йому про вжиті заходи.

Довідка "SQ". 13 вересня АТН у відкритому листі колективу до президента України Віктора Януковича звинуватила міського голову Геннадія Кернеса в "безпрецедентному тиску" і зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зараз новини АТН виходять тільки в інтернеті.

14 вересня пропав з ефіру канал "А/ТВК". Директор каналу О.Баранник заявила, що жодна людина з ТОВ "Українські цифрові комунікації" (УЦК, організація, що забезпечує передачу сигналу) "не змогла чітко відповісти на питання, що відбувається, з якої причини і коли відновиться ефір". Директор УЦК Максим Цзян пояснив відключення телеканалу проблемами з документами.

Харківський телеканал "Фора" раніше скоротив мовлення до шести годин - з 18.00 до 00.00. З 14 вересня його мовлення повністю припинене. М.Цзян заявив про те, що у каналу є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і теж проблеми з договором.