Харківські телеканали "Фора" й "А/ТВК" не виходять в ефір через суперечки і судові тяжби їх співзасновників. Про це 20 вересня заявив журналістам міський голова Геннадій Кернес.

За його словами, міська влада ніяк не впливає і не може впливати на вихід чи невихід цих телеканалів в ефір. "Мене не цікавлять комерційні відносини між акціонерами двох компаній, мене не цікавить, скільки людей працює в компаніях "АТН" і "А/ТВК", тому що це їх особистий вибір. Мене цікавить, чи є в будинках гаряча вода, цікавить те, що відбувається в місті", - заявив Г.Кернес.

"Між власниками ваших так званих засобів масової інформації сьогодні йдуть свої розборки, конкретні і чіткі. Ці питання знаходяться сьогодні в судах, і кожен один одному показує, наскільки він активний чи пасивний. Ось що відбувається сьогодні з вашими телеканалами. А ви вводите людей в оману", - заявив Г.Кернес журналісту АТН.

За його словами, телекомпанія АТН на 90% належить голові облорганізації "Батьківщини", "екс-губернатору Харківської області Арсену Авакову." У вас написано чорним по білому: "АТН за 18 років свого існування ...". Але ми можемо підняти історію. АТН не було 18 років юридичною особою. Компанія, яка сьогодні називається "АТН", зареєстрована 16 лютого 2006 р. Начебто дрібниця - 5 років або 18, але з такою дрібної брехні починається ланцюг великої брехні. Коли агентство телебачення "Новини" переїжджало з вул. Петровського, велику кількість документів втратили або не переоформили, через що АТН зараз не має можливості виходити в ефір. У цьому не винна міська влада", - заявив Г.Кернес.

Довідка "SQ". 13 вересня АТН у відкритому листі колективу до президента України Віктора Януковича звинуватила міського голову Геннадія Кернеса в "безпрецедентному тиску" і зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зараз новини АТН виходять тільки в інтернеті.

14 вересня пропав з ефіру канал "А/ТВК". Директор каналу О.Баранник заявила, що жодна людина з ТОВ "Українські цифрові комунікації" (УЦК, організація, що забезпечує передачу сигналу) "не змогла чітко відповісти на питання, що відбувається, з якої причини і коли відновиться ефір". Директор УЦК Максим Цзян пояснив відключення телеканалу проблемами з документами.

Харківський телеканал "Фора" раніше скоротив мовлення до шести годин - з 18.00 до 00.00. З 14 вересня його мовлення повністю припинене. М.Цзян заявив про те, що у каналу є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і теж проблеми з договором.