Родичі людей, похованих у масовому похованні в Ізюмі, можуть звертатися за конкретним телефоном: +38-093-497-69-38. На запитання відповість старший слідчий Підбій Людмила Леонідівна, повідомив начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов.

Поліцейські продовжують слідчі дії, спрямовані на ідентифікацію осіб, які загинули та поховані в лісовому масиві міста Ізюм.

Практично з перших днів повномасштабного вторгнення військ РФ Ізюм перебував в облозі, а з 1 квітня – під окупацією. Місто було звільнено 11 вересня внаслідок Харківської наступальної операції ЗСУ. У регіоні розпочалися роботи з виявлення військових злочинів, скоєних окупантами. 15 вересня в Ізюмі було виявлено масове поховання людей, які загинули під час бойових дій та окупації.

Наприкінці вересня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов повідомив, що з могил було вилучено 436 тіл. З них 415 – тіла мирних громадян, зокрема п'ятеро дітей.

Саме місто окупанти перетворили на руїни. Значна частина житлових будинків та будівель соціального призначення або повністю зруйнована, або не підлягає відновленню. Із 45 тисяч жителів довоєнного періоду у місті на момент звільнення перебувало 13-15 тисяч осіб.