В Ізюмі та Балаклії прибирають наслідки "руського миру". Як повідомили у ДСНС, зведений загін рятувальників відновлює зруйновану інфраструктуру звільнених міст.

Так, у Балаклії відновлено вже частину водопроводу (400 м) на мосту через Сіверський Донець. Розчищено 4 км доріг від бетонних конструкцій та розбитої техніки. А щоб мешканці центрального мікрорайону мали світло, підключені електрогенератори.

Зі звільненням на території повертаються не лише звичне життя, а й нові щеплення - у Балаклійській громаді запроваджено комендантську годину. Він триватиме з 19:00 до 6:00 щоденно. В цей час забороняється:

  • перебувати на вулиці та в інших громадських місцях;
  • переміщатися транспортом чи пішки.

Виняток - забезпечення роботи критичної інфраструктури, про що має бути підтвердження у вигляді спецперепустки встановленого зразка.

В Ізюмі на території місцевої школи рятувальники розбирали завали та шукали тіла загиблих людей. У ході роботи було піднято близько 30 тонн елементів споруди та 80 тонн залишків будівельних конструкцій. Тривають роботи з ексгумації тіл у місцях масового поховання. До міста привозять продукти.

Загалом піротехніки очистили 17,9 га території та виявили 456 вибухонебезпечних предметів.

У звільнений Ізюм поступово повертаються люди. За інформацією мера міста Валерія Марченка, 18 вересня у місті залишаються до 15 тис. мешканців. Водночас він прогнозує, що за місяць цифра становитиме вже 25-30 тисяч осіб. В Ізюмі відновлюють роботу банк та пошта.