До Ізюму приїхали дипломати понад 20 країн, у тому числі, делегати з Австрії, Литви, Іспанії, Франції, Словенії, Данії та Туреччини. Про це повідомив в Telegram глава ХОВА Олег Синегубов.

За його словами, представники європейських країн оглянули масштабні руйнування і на власні очі побачили катівні і масові поховання, де зараз триває ексгумація тіл.

Подібні візити покликані продемонструвати результати російської агресії, що має вплинути на виділення Україні військової допомоги. Олег Синєгубов завершив своє повідомлення про візит дипломатів наступним:

Ми боремося за нашу свободу, незалежність і за європейські демократичні цінності. І ми розраховуємо на підтримку наших іноземних партнерів у цій боротьбі.

Разом з тим, сам по собі візит іноземних дипломатів свідчить про моральну підтримку України і про те, що загальний курс Європи на протистояння з Росією буде незмінним.

Ізюм вже порівнюють з Бучею, яка стала символом геноциду Росії проти мирного населення України. Після її звільнення, Бучу відвідало безліч європейських і американських політиків, і громадський діяч, в тому числі, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен, американські сенатори і соліст U2 Боно.