В Ізюмі знайдено масове поховання людей. Про це у вечірньому зверненні розповів президент Володимир Зеленський.

"Необхідні процесуальні дії там уже розпочалися. Більше інформації - чіткої, перевіреної - має бути завтра. Завтра ж в Ізюмі будуть журналісти - українські та міжнародні. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається й до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм... Росія всюди залишає по собі смерть. І повинна за це відповідати. Світ повинен притягнути Росію до реальної відповідальності за цю війну. Зробимо все для цього.  - Вічна пам'ять усім, чиє життя забрали окупанти! Вічна слава кожному, хто воює за Україну!" - наголосив президент.

Довідка. Ізюм в Харківській області окуповано росіянами з 1 квітня.

Володимира Зеленського двічі просили дати Ізюму звання "Місто-герой".

За інформацією секретаря РНБО Олексія Данилова, містом, яке з початку війни пережило найбільше ракетних обстрілів, виявився Ізюм. Так, росіяни завдали по Ізюму 476 ракетних ударів.

Місто вдалося на початку осені: 11 вересня там підняли український фланг. Сьогодні в Ізюмі лишилося близько 10 тисяч мешканців.

Депутат Ізюмської міськради Максим Стрельник заявив, що внаслідок агресії РФ в Ізюмі зруйновано понад 80% інфраструктури. За час війни та окупації в Ізюмі загинуло щонайменше 1000 мирних жителів.

14 вересня у звільненому місті побував Володимир Зеленський.

Ізюм після жорстоких боїв та окупації: фоторепортаж.