На дорогах Харківщини розбирають російські блокпости. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг Харківської області.

Йдеться про автомобільні дороги: М-03 Київ – Харків та Н-26 Чугуєв – Мілове. До робіт залучено 31 одиницю спецтехніки та 74 працівники.

5 7

Крім того, працівники автодору розчищають дороги, ремонтують пошкоджену металеву огорожу, ліквідують ямковість на таких автошляхах:

  1. Т-21-10 Шевченкове - Балаклія - ​​Первомайський - Кегичівка
  2. T-21-22 Ізюм - Барвінкове
  3. Р-79 /М-18/ - Сахновщина - Ізюм - Куп'янськ - контрольно-пропускний пункт "Піски"
  4. Р-78 Харків - Зміїв - Балаклія - ​​Горохуватка
  5. М-20 Харків -Щербаківка.

"На звільненій Харківщині працюємо щодня там, де території перевірили піротехніки ДСНС. Це основні маршрути, що ведуть до населених пунктів, що постраждали від російських загарбників. Загалом з минулого тижня шляховики вже прибрали 119 км доріг державного значення", - розповіли у Службі автомобільних доріг.

Після вдалого та стрімкого контрнаступу ЗСУ та звільнення понад 300 населених пунктів області там швидко почали відновлювати зруйновану окупантами інфраструктуру. В Ізюмському районі налагоджують тимчасові переправи на місцях зруйнованих мостів, крім того, відбувається активне розмінування території.

Саме міни залишаються головною небезпекою для людей, які якнайшвидше хочуть повернутися додому або відвідати рідних, які пережили окупацію. Є світова норма щодо розмінування: один день активних бойових дій дорівнює 30 дням розмінування. Тобто на даний момент потрібно приблизно 10 років, щоб розмінувати лише Харківську область. Учора, 22 вересня, у Чугуївському районі за день вісім людей підірвалися на мінах, четверо загинули.