РФ скинула на житлові будинки Куп'янська дві 500-кілограмові авіабомби на парашутах. Про це повідомили у прокуратурі.

22 вересня співробітники Куп'янської окружної прокуратури Харківської області разом із поліцейськими під час огляду міста виявили парашутні бетонобійні авіабомби ФАБ-500. Вага бойового заряду однієї бомби досягає півтонни, довжина – понад 2 метри. ФАБ-500 - це розроблена в СРСР 500-кілограмова авіаційна бомба з фугасною боєголовкою. Бомба некерована, сумісна з більшістю моделей радянських літаків. Її використовували над Сирією як російські, і сирійські військові літаки.

12 13 14

Такі бомби від початку війни скидали на Харків, Маріуполь, Ізюм та Суми. У березні російський літак скинув бомбу ФАБ-500 на 9-поверховий житловий будинок на Північній Салтівці у Харкові. Бомба застрягла на технічному поверсі, але не вибухнула. Українським піротехнікам тоді вдалося викрутити підривник, але остаточно забрати бомбу вдалося лише у червні із застосуванням важкої техніки.

У Куп'янську окупанти також скидали бомби просто на будинки, продовжуючи воювати з мирними жителями. Після звільнення Куп'янськ практично щодня потерпає від російських обстрілів, 21 вересня там було поранено п'ятьох людей.