Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що понад 90% будинків у місті - вже з опаленням. 

Опалювальний сезон у Харкові розпочали 23 жовтня. Станом на 26-те число на 100% підключили всю соціальну сферу і 91% житлових будинків. Підключення триває.

Уже відомо, що 57 будинків у Харкові залишаться без опалення. Їх неможливо опалювати через значні пошкодження внаслідок обстрілів. Повний перелік адрес - у нашому матеріалі.

Мер повідомив, що міська влада розробила кілька планів дій на випадок російських обстрілів енергетичної інфраструктури та блекаутів. Улітку змонтували модульні котельні, які зможуть працювати на альтернативних джерелах енергії в разі відключення електрики. Підготовлено "Пункти незламності".

Раніше мер говорив, що за даними розвідки російські війська готуються бити по енергоінфраструктурі Харкова, тепломережах, системах подачі води.

Минулого опалювального сезону через російські ракетні удари по енергосистемі Харків пережив кілька блекаутів. Разом зі світлом відключали тепло і воду. Систему опалення в місті довелося перезапускати вісім разів. Віялові відключення світла тривали до квітня. За даними "Укренерго", у регіоні було пошкоджено 75% енергооб'єктів.