У Харкові є необхідний для опалювального сезону запас газу. Про це на зустрічі з головою правління НАК "Нафтогаз України" Олексієм Чернишовим заявив мер Харкова Ігор Терехов.

За його словами, Харків повністю готовий до опалювального сезону. Мер зазначив, що "є військові ризики", але міська влада робитиме все від неї залежне.

Зі свого боку, Олексій Чернишов додав, що регіони повністю забезпечені природним газом для проходження опалювального сезону: у сховищах перебуває близько 16 млрд куб. м блакитного палива.

Опалювальний сезон у Харкові розпочнеться, щойно середньодобова температура повітря три доби поспіль буде нижчою за +8 градусів. Ігор Терехов заявляв, що коли похолодає, комунальники протягом кількох днів під'єднають до тепла житлові будинки та соціальну інфраструктуру міста. Цього тижня температура повітря вдень буде близько +12 градусів.

Ігор Терехов прогнозує, що опалювальний сезон у Харкові може бути важким через можливі ракетні удари по критичній інфраструктурі. Минулого сезону Харків, як і інші міста, пережив кілька блекаутів. Разом зі світлом відключали воду і тепло. Опалювальну систему перезапускали 8 разів.