На Харківщині фактично розпочався опалювальний сезон, заявив голова обласної військової адміністрації Олег Снєгубов в ефірі нацмарафону.

Наразі працюють 38 котелень в окремих громадах, опалюється 24 заклади охорони здоров'я та 120 багатоквартирних житлових будинків.

"Коли середньодобова температура стане нижчою за 8 градусів, тепло буде подано всім споживачам. Для цього все готово", - сказав губернатор.

Синєгубов заявив, що російські війська намагаються завдавати ударів по критичній інфраструктурі. Обласна влада робить усе, щоб блекаутів не було, але жителі області мають бути готові до можливих перебоїв електропостачання і знати адреси найближчих "Пунктів Незламності". В області їх розгорнуто 916, також готові понад 10 мобільних пунктів.

Зроблено все можливе, щоб медична система працювала автономно, заявив губернатор. Для закладів охорони здоров'я придбали 789 потужних генераторів, створено резервний запас палива. Усі заклади критичної інфраструктури та Центри Первинної медичної допомоги забезпечені генераторами на 100%.