На Харківщині більше не треба вимикати світло: ремонт на енергооб’єктах, розпочатий після ракетних ударів, завданих РФ по території області 9 березня, закінчений. Про це повідомила прес-служба компанії Укренерго.

Там зазначили, що всі обмеження споживання, які були введені на Харківщині, Київщині, Житомирщині через пошкодження обладнання під час масованої ракетної атаки ворога 9 березня, - знято.

В інших регіонах обмежень у мережах «Укренерго», які зумовили би відключення світла, також немає.

За останні півроку, починаючи з вересня 2022-го, РФ нанесла 15 ракетних атак та 18 атак безпілотниками по енергетичній інфраструктурі, завдавши масштабних і складних пошкоджень електростанціям генеруючих компаній та ключовим підстанціям «Укренерго». У результаті в Харківській області була знищена вся генеруюча енергосистема, вводилися віялові відключення світла.

Однак на початку березня енергетики повідомили, що ситауцію вдалося стабілізувати, і віялових відключень більше не буде.

9 березня РФ нанесла черговий масований удар, після якого місто пережило блекаут. Кілька днів потім у регіоні знову відключали світло.