Російські війська знову йдуть на штурми під Куп'янськом. Про це в ефірі "Суспільне. Студія" 13 березня розповів представник підрозділу "Сталевий кордон" Іван Шевцов.

ЗСУ відбили чотири атаки поблизу населених пунктів Синьківка і Табаївка. За оцінкою військового, це свідчить про те, що росіяни накопичили особовий склад і техніку, відновлюються після понесених на Куп'янському напрямку втрат.

Куп'янський напрямок з літа 2023 року є однією з найгарячіших ділянок загального фронту. За оцінкою представників ЗСУ, росіяни сконцентрували тут до 40 тисяч осіб, сотні таків, бронемашин і артсистем. Однак домогтися успіху не можуть. Усі російські атаки відбивають ЗСУ. 

На Лиманському напрямку ситуація також залишається стабільно напруженою: росіяни намагаються просунутися вперед у районі населених пунктів Білогорівка і Терни.

Російська артилерія продовжує активно працювати на Лимансько-Куп'янському напрямку: за останню добу росіяни здійснили від 700 до 800 обстрілів.

Також РФ завдала понад 10 авіаударів КАБами і ФАБами по прикордонних населених пунктах.

Шевцов каже, що найбільше страждає мирне населення. Голова Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Бєсєдін повідомляв, що в громаді оголосять примусову евакуацію сімей із дітьми.