Понад 2 тисячі російських штурмовиків зосереджені на Куп'янському напрямку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За оцінкою генерала, ситуація на сході залишається складною. Російські війська продовжують інтенсивний наступ на Куп'янському, Лиманському, Сіверському та Бахмутському напрямках. 

На Куп'янському напрямку війська РФ намагаються за будь-яку ціну захопити Синьківку та створити умови для блокування Куп'янська. У штурмових підрозділах діють понад дві тисячі осіб. Раніше генерал Сирський повідомляв, що на Куп'янський напрямок перекидають "вагнерівців".

Атаки на Синьківку тривають уже понад рік. Але взяти це село війська РФ не можуть. ЗСУ відбивають штурми. Тільки 26 грудня українські підрозділи відбили в районі Синьківки та сусідньої Петропавлівки 16 атак.

Ситуація на Куп'янському напрямку різко загострилася з літа, коли російське командування зосередило на цій ділянці спільного фронту до 110 тис. осіб і розпочало атаки позицій ЗСУ. Однак багатомісячні атаки не приносять результату. Українські сили оборони не здали жодного населеного пункту. Бої тривають на підступах до Куп'янська. У місті створюють кругову оборону

В оборонних боях ЗСУ завдають російським військам значних втрат. За останній тиждень на Східному напрямку загалом війська РФ втратили понад 3000 осіб (понад тисячу вбитими). ЗСУ знищили або пошкодили 361 одиницю військової техніки, зокрема - 43 танки, 83 бойові броньовані машини, 69 артсистем.