Російським командирам на Куп'янському напрямку дозволили розстрілювати своїх же, щоб не допускати залишення позицій, а також у разі відмови виконувати завдання. Про це у своєму телеграм-каналі повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, ворог вчергове активізував наступальні дії по всій лінії східного фронту, в тому числі і на Куп‘янському напрямку. Там РФ намагається наступати вже багато місяців. Українські військові знищують росіян, вони набирають поповнення, перегруповуються і знову йдуть у наступ. Заступниця міністра оборони підкреслила, що наші позиціі не втрачені.

Маляр закликала не плутати наступальні дії з повномасштабним наступом.

Начальник пресслужби Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш розказав, що особовий склад армії РФ на Куп'янському напрямку досить різноманітний, зібраний з різних підрозділів. Підрозділи "Шторм-Z", "Шторм-V" складаються з зеків. Також на напрямку є угруповання військ "Бєлгород", яке, в свою чергу, складається з підрозділів 6-ї армії, 1-ї танкової армії та 2-ї танкової армії. Є і 20-а армія в склад, якої входять танкові дивізії, мотострілецькі бригади, бойовий армійський резерв.

Євлаш підкреслив, що 42 тисячі окупантів – це поповнення втрат росіян.

"Хочу наголосити, що якщо ми говоримо про особовий склад, то це не означає, що всі ці 40 тисяч одночасно беруть участь на передній лінії зіткнення. Звичайно, що цю кількість не можна недооцінювати, оскільки ці підрозділи несуть загрозу. Проте ми даємо раду вже їм досить довгий час. І просування на цьому напрямку як такого не відмічено", – заявив він.

Також у ЗСУ розказали, що у росіян на Куп’янсько-Лиманському напрямку наразі спостерігається снарядний голод, і окупанти намагаються імпортувати боєприпаси з інших країн.

Наразі на Куп‘янському напрямку РФ збільшила кількість атак. Біля Синьківки останнім часом зменшилося число ворожої техніки, але  росіяни кидають в атаку піхоту. Синьківка – це сіра зона, яка є вкрай важливою для РФ. Її захоплення дозволить окупантам створити плацдарм для блокування Куп'янська та Куп'янська-Вузлового. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб  протидіяти цьому.