РФ збільшила кількість атак на Куп'янському напрямку. Про це в ефірі "Суспільне. Спротив" розказала речниця 14 окремої механізованої бригади імені Романа Великого Надія Замрига.

За її даними, ситуація загострюється. Якщо попередні кілька діб фіксувалося по три-п’ять атак, був день взагалі без штурмових дій з боку противника, то 5 лютого росіяни провели вісім атак. Це говорить про те, що підрозділи РФ встигли поповнити свої запаси особовим складом, боєкомплектом і знову пішли на штурм. Але ЗСУ відбивають атаки і завдають значних втрат росіянам. 

5 лютого бійці бригади ліквідували понад 10 військових РФ, близько 20 поранили, знищили склад з боєприпасами. Росіяни відповідають обстрілами мирних населених пунктів.

Ще однією особливістю бойових дій останнім часом є зменшення техніки, яку використовують війська РФ поблизу Синьківки. Але піхота йде в наступ. ЗСУ проводить аеророзвідку, виявляють росіян на підходах до передових позицій і дають відсіч.

Бойові дії біля Синьківки точаться більше року. Села практично немає. Будинки розбиті, а люди давно евакуювалися. За словами керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, район Синьківки – це сіра зона, але ця територія для росіян вкрай важлива: у випадку захоплення Синьківки для РФ відкривається плацдарм для блокування Куп'янська та Куп'янська-Вузлового. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб ефективно протидіяти цьому.