На звільнених територіях Харківської області знайшли понад 900 тіл загиблих. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив начальник обласного управління поліції Володимир Тимошко.

За його словами, з 7 вересня з початку Харківської наступальної операції на деокупованих територіях вилучили 918 тіл. 721 – це загиблі цивільні, у тому числі 25 дітей.

Ідентифіковано 651 особу. Частина тіл важко ідентифікувати через значні пошкодження. У 30-ти поки що навіть не встановлено підлогу.

Під час військових дій та окупації російські військові скоїли масові вбивства мирних жителів. Найбільше поховання жертв агресії виявлено в Ізюмі: з могил вилучено понад 400 чотирьохсот тіл. Переважна більшість загиблих – мирні громадяни.

Один із найрезонансніших військових злочинів був скоєний у районі Куп'янська, де російські військові розстріляли колону біженців. Було вбито 26 людей, 13 з яких – діти.

Упізнанню загиблих допомагають ДНК-лабораторії. Декілька таких лабораторій харківським поліцейським передав американський благодійник Говард Грехем Баффетт. Поліцейські розшукують ймовірних родичів загиблих, щоби провести порівняльний аналіз ДНК.