Міська влада Харкова не причетна до зникнення з ефіру телекомпанії "АТН". Такий результат перевірки Генеральної прокуратури оприлюднили сьогодні, 4 жовтня, на засіданні міжвідомчої комісії при президенті України, повідомив сайт міськради.

Зокрема, у листі генпрокурора Віктора Пшонки говориться: "Опитані директор і 54 співробітники ТОВ "Телекомпанія "АТН" повідомили, що надати будь-які документальні підтвердження неправомірної діяльності міської влади, в тому числі харківського міського голови Кернеса Г.А. або голови Харківської облдержадміністрації Добкіна М.М., вони не можуть. За повідомленням Держкомтелерадіо Україна, конфлікт, який виник у зв'язку з припиненням мовлення телеканалу, підлягає вирішенню в судовому порядку. Враховуючи викладене, заходи реагування не застосовувалися".

Довідка "SQ". 13 вересня колектив Агентства телебачення "Новини" (АТН) у відкритому листі колективу до президента України Віктора Януковича звинуватив міського голову Геннадія Кернеса в "безпрецедентному тиску" і зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зараз новини АТН виходять в інтернеті та на радіо "Нова хвиля".

22 вересня президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів і Генеральній прокуратурі України з'ясувати, чи не були порушені права ЗМІ у зв'язку з конфліктом навколо припинення мовлення телеканалу "АТН", і в двотижневий термін доповісти йому про вжиті заходи.

14 вересня канал "А/ТВК" зник з ефіру. Директор каналу Олена Баранник заявила, що жодна людина з ТОВ "Українські цифрові комунікації" (компанія, яка передавала сигнал каналу - "SQ") "не змогла чітко відповісти на питання, що відбувається, з якої причини і коли відновиться ефір". Директор УЦК Максим Цзян пояснив відключення телеканалу проблемами з документами.

Харківський телеканал "Фора" спочатку скоротив мовлення до шести годин - з 18,00 до 00,00. З 14 вересня його мовлення повністю припинено. М.Цзян заявив про те, що у каналу є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і теж проблеми з договором.