Приватному підприємству "ПЛ Лізинг" (Львів) так і не була виплачена заборгованість з оплати взятих ХКП "Міськелектротранс" у лізинг 90 тролейбусів і 10 трамваїв. Про це 18 серпня заявив "SQ" директор підприємства Юрій Свідзінський. За його словами, вони звернулися до Київської виконавчої служби з вимогою арешту майна "Міськелектротрансу". Також фірма відправила др "Міськелектротрансу" листа про розірвання договору, проте відповіді не отримала.

Ю.Свідзінський також повідомив, що в.о. директора Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Євген Федорчук має намір 20 серпня відвідати Львів.

Довідка "SQ". Львівське ПП "ПЛ Лізинг" у червні заявило, що планує вилучити 90 тролейбусів і 10 трамваїв, переданих за лізинговою схемою харківській міській владі 2006 р. За словами Ю.Свідзинського, "КП "Міськелектротранс" та Харківська міськрада з жовтня 2007 р. не виконують своїх зобов'язань щодо сплати лізингових платежів.

Коментуючи цю інформацію, тоді ще мер Харкова Михайло Добкін заявив, що міська влада не зможе без допомоги держави розрахуватися за лізингові тролейбуси і трамваї.

13 липня на сесії Харківської облради під час обговорення питання про заборгованість із зарплати на КП "Міськелектротранс" голова Харківської облдержадміністрації М.Добкін повідомив, що на державному рівні досягнута домовленість про те, що Кабмін бере на себе борги підприємства з купівлі рухомого складу, а підприємство всі вивільнені кошти направляє на погашення заборгованості із зарплати.

2 серпня Ю.Свідзінський заявив, що рахунки ХКП "Міськелектротранс" (Харків) можуть бути арештовані найближчим часом. За його словами, 9 липня фірма направила до Міністерства юстиції судовий наказ на примусове виконання судового рішення про стягнення з "Міськелектротрансу" заборгованості з оплати взятого в лізинг транспорту.