Процедура вилучення у КП "Міськелектротранс" (Харків) 90 тролейбусів і 10 трамваїв, взятих міською владою в лізинг у 2006 р., відкладена, як мінімум, до 10 вересня. Про це 27 серпня заявив "SQ" директор приватного підприємства "ПЛ Лізинг" (Львів) Юрій Свідзінський.

За його словами, він провів телефонні переговори з в.о. директора Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Євгеном Федорчуком і отримав певні обіцянки. "Є.Федорчук повідомив мені, що він новий керівник Департаменту транспорту і зв'язку, і питання погашення заборгованості за лізинговий транспорт є для нього одним з головних. Він запевнив, що буде складено графік погашення цієї заборгованості, і просив на це термін до листопада. Але ми так довго чекати не маємо наміру і розраховуємо отримати цей графік уже у вересні. Якщо цього не відбудеться, то ми за допомогою виконавчої служби продовжимо призупинену поки процедуру вилучення тролейбусів і трамваїв", - повідомив Ю.Свідзінський.

За його словами, заборгованість за лізинговий транспорт з урахуванням серпня складає 53 млн. грн.

Довідка "SQ". Львівське ПП "ПЛ Лізинг" у червні заявило, що планує вилучити 90 тролейбусів і 10 трамваїв, переданих за лізинговою схемою харківській міській влади в 2006 р. За словами Ю.Свідзинського, "КП "Міськелектротранс" та Харківська міськрада з жовтня 2007 р. не виконують своїх зобов'язань щодо сплати лізингових платежів.

Коментуючи цю інформацію, тоді ще мер Харкова Михайло Добкін заявив, що міська влада не зможе без допомоги держави розрахуватися за лізингові тролейбуси і трамваї.

13 липня на сесії Харківської облради під час обговорення питання про заборгованість із зарплати на КП "Міськелектротранс" голова Харківської облдержадміністрації М.Добкін повідомив, що на державному рівні досягнута домовленість про те, що Кабмін візьме на себе борги підприємства з купівлі рухомого складу, а підприємство всі вивільнені кошти направить на погашення заборгованості із зарплати.

2 серпня Ю.Свідзінський заявив, що рахунки ХКП "Міськелектротранс" можуть бути арештовані найближчим часом. За його словами, 9 липня фірма направила до Міністерства юстиції судовий наказ на примусове виконання судового рішення про стягнення з "Міськелектротрансу" заборгованості з оплати взятого в лізинг транспорту.