Переговори між фірмою ПП "ПЛ Лізинг" (Львів) і Харківською міськрадою з приводу реструктуризації боргу за лізинговий транспорт перенесені на першу половину лютого. Про це 28 січня повідомив директор "ПЛ Лізинг" Юрій Свідзінський.

"На сьогодні ми не отримали ще жодної копійки боргу. Перший транш у розмірі 100 тис.грн., який був перерахований нам ще у грудні, з вини казначейства так і не був переданий нашій фірмі. Але начебто б у першому кварталі нам цю суму повернуть . Другий транш у розмірі близько 1 млн. грн. також не був переданий, але начебто повинен бути перерахований нам наступного тижня. Загалом, незважаючи на ці труднощі, я впевнений, що процес зрушиться з місця, і виплати заборгованості з боку харківської влади будуть регулярними, тому що ситуація перебуває на контролі в найвищих київських інстанціях. Ми ж готові до реструктуризації боргу", - зазначив Ю.Свідзінський.

Довідка "SQ". Львівське ПП "ПЛ Лізинг" заявило, що планує вилучити 90 тролейбусів і 10 трамваїв, переданих за лізинговою схемою харківській міській владі 2006 р. За словами Ю.Свідзинського, КП "Міськелектротранс" та Харківська міськрада з жовтня 2007 р. не виконують своїх зобов'язань зі сплати лізингових платежів. Коментуючи цю інформацію, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що міська влада не зможе без допомоги держави розрахуватися за лізингові тролейбуси і трамваї.

2 серпня 2010 р. Ю.Свідзінський заявив, що направив до Міністерства юстиції судовий наказ на примусове виконання судового рішення про стягнення з "Міськелектротрансу" заборгованості з оплати взятого в лізинг транспорту.

22 вересня Харківська міськрада звернулася до Кабінету міністрів з проханням погасити майже 70 млн. грн. боргу міськради та КП "Міськелектротранс" перед ПП "ПЛ Лізинг" за закуплені в лізинг тролейбуси і трамваї. Міська влада також попросила керівництво "ПЛ Лізингу" і "Кредобанку" призупинити судові тяжби з приводу відновлення виплат за договором фінансового лізингу.

На початку січня Ю.Свідзінський повідомив, що в другій половині січня він і інші представники "ПЛ Лізинг" мають намір відвідати Харків, щоб взяти участь у переговорах з приводу реструктуризації боргу за лізинговий транспорт (за попередніми даними, на два роки). Ю.Свідзінський повідомив, що остаточна сума боргу Харкова з урахуванням пені і штрафів за прострочення в платежах зараз прораховується. Без штрафних санкцій заборгованість становить 55 млн. грн.