На Харківщині шукають тіла загиблих солдатів ЗСУ. У селі Дементіївка Харківського району вже виявлено кілька десятків тіл українських бійців, які брали участь у боях за область. Про це повідомляє “Суспільне” з посиланням на військовослужбовців Національної гвардії України.

Боєць Віталій Шум розповів, що у селі знайшли тіла військовослужбовців Національної гвардії, добровольчих батальйонів та мирних жителів, які потрапили під ворожі обстріли.

"Ми знаходимо тіла військових, які служили у добровольчому батальйоні "Kraken", у нашій військовій частині, 130-му, 242-му батальйоні територіальної оборони", - уточнив Шум.

З Дементіївки вже забрали понад 20 тіл військовослужбовців. За даними нацгвардійців, тут могли загинути ще близько 10 людей.

Нацгвардієць із позивним “Льова” розповів, що в районі Дементіївки позиції українських сил оборони зазнавали найжорстокіших обстрілів.

"Відправили мене сюди на бойове завдання. Я на третій день отримав контузію. Лупанув танчик, я знепритомнів. Нас знищували. Я навіть не пам'ятаю, як потрапив до шпиталю", - повідомив “Льова”.

За розповідями бійця 130-го окремого батальйону тероборони з позивним "Кум", бої були настільки запеклими, що перерви між обстрілами становили максимум 20 хвилин. Противник розпочинав обстріл з 6:30. Спочатку била стовбурова артилерія, міномети, потім – "Гради", виїжджали танки. Один із ворожих екіпажів був чемпіоном з танкового біатлону.

У районі Дементіївки розташована висота, з якої можна було б обстрілювати Харків зі ствольної артилерії, тому українські бійці розглядали свої позиції як останні рубежі.

6993e1cd8c969e6d bcbe3fb94a33e552

Також у Харківській області продовжується ідентифікація тіл мирних жителів, які були вбиті російськими окупантами. Зокрема, обстежуються тіла громадян, виявлених у масовому похованні в Ізюмі. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов повідомив, що з могил було вилучено 436 тіл. З них 415 – тіла мирних громадян, зокрема п'ятеро дітей.

Родичі людей, похованих у масовому похованні в Ізюмі, можуть звертатися за конкретним телефоном: +38-093-497-69-38.