Поліцейська з Харківської області загрожувала колегам розправою за відмову співпрацювати із російськими окупантами.

Під час окупації Вовчанська інспектор із ювенальної превенції Чугуївського районного управління поліції добровільно перейшла на бік РФ. Жінка посіла посаду “в. о. начальника відділу у справах неповнолітніх”.

Вона почала їздити до своїх колег і агітувати їх до співпраці з окупаційною владою. До тих, хто не погоджувався, вона обіцяла направити російських військових щодо “профілактичних бесід”.

Поліцейська проводила бесіди з підлітками та їхніми батьками, виїжджала у складі слідчо-оперативної групи на місце події за участю неповнолітніх, де опитувала свідків та очевидців.

Розслідування завершено. Обласна прокуратура направила обвинувальний акт до Чугуївського міського суду. Оскільки обвинувачена ховається, її судитимуть заочно.

За ч. 2 ст. 111 КК України (держзміна) колишній поліцейській загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Начальник Головного управління Національної поліції у Харківській області Володимир Тимошко повідомляв, що випадки колаборантської діяльності серед поліцейських регіону були рідкісними. Із 7 тисяч працівників поліції області у співпраці з окупантами підозрюються лише 28 осіб.

Також на Харківщині звільнили всіх поліцейських, які після вторгнення не приступили до служби.