Екс-депутат Партії регіонів став гауляйтером у Харківській області за окупантів. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

Йдеться про 57-річного Ігоря Телятникова, який під час окупації смт Козача Лопань добровільно пішов на співпрацю із російськими загарбниками.

У минулому колаборант двічі обирався депутатом від забороненої зараз Партії регіонів. Він був депутатом Харківської міськради, з 2007 року зареєстрований як ФОП.

Після початку російської агресії він заснував бізнес у Білгороді, займаючись там виробничою діяльністю та сплачуючи податки до бюджету РФ. За даними слідства, у липні 2022 року росіяни призначили Телятникова на посаду в.о. голови так званої "тимчасової громадянської адміністрації Харківського району", яка розміщувалася у Козачій Лопані.

Гауляйтер виконував різні укази окупантів, виступав перед камерами російських пропагандистів, дискредитуючи ЗСУ. Напередодні деокупації колаборант втік із Козачої Лопані разом із російськими солдатами, зараз він ховається від українського правосуддя на непідконтрольних поки що територіях. Йому заочно оголошено підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Водночас з голови Козачєлопанського старостата на Харківщині зняли звинувачення у держзраді. Справа була закрита Дергачівським районним судом, бо голова Козачої Лопані Людмила Вакуленко під час окупації отримувала завдання від росіян, але повідомляла про це правоохоронні органи України, і завдання окупантів не виконувала.