У Харківській області спіймали "голову села" за росіян. Відео затримання 26-річного підозрюваного розмістив начальник Слідчого управління облуправління Нацполіції.

Під час окупації чоловік обіймав незаконну посаду “глави адміністрації Бригадирівської сільської ради” в Ізюмському районі. Разом з окупаційною владою він проводив заходи на підтримку збройної агресії РФ.

Після звільнення Ізюмського району колаборант не встиг втекти разом із військами РФ і переховувався у Харківській області.

Правоохоронці з'ясували, що підозрюваний перебуває у Лозовій. 19 березня його було затримано. Чоловіку оголосили підозру за ч. 5 ст. 111-1. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до десяти років.

Підозр також отримали батьки затриманого. Мати була директором школи під час окупації, а батько вів за росіян бізнес. Їм інкримінується вчинення злочинів за ч. 3 та ч. 4 ст. 111-1 відповідно.

У деяких містах та селах місцеві жителі погоджувалися співпрацювати з окупантами заради ілюзорної перспективи здобути керівну посаду. Обласна прокуратура викрила незаконного "мера" Волчанська, який за сумісництвом був кримінальним авторитетом. 45-річний місцевий житель, відомий у кримінальних колах під прізвиськом "Чиж", співпрацював із представниками ПВК "Вагнер", які захопили місто. Він обклав місцевих фермерів поборами, а отримані гроші передавав окупантам. Також "мер" організовував заходи на підтримку країни-агресора. Підозрюваного було затримано. Йому загрожує 15 років позбавлення волі чи довічне ув'язнення.