Екс-депутата з Харківської області заочно судитимуть за колабораційну діяльність. Про це повідомили в прокуратурі.

Йдеться про колишнього депутата від уже забороненої в Україні "Партії регіонів". Він будував бізнес у Бєлгороді, сплачуючи податки до бюджету РФ і фінансуючи таким чином війну в Україні.

Під час окупації Козачої Лопані росіяни призначили обвинуваченого на посаду "в.о. голови тимчасової цивільної адміністрації Харківського району Харківської області". Колаборант усіляко співпрацював з окупаційною адміністрацією, брав участь у їхніх нарадах. Екс-депутат також давав коментарі російським пропагандистам, розповідаючи, що саме ЗСУ обстрілюють Козачу Лопань

Напередодні звільнення селища він утік із Козачої Лопані разом із російськими військовими. Чоловіка судитимуть заочно в Дергачівському районному суді Харківської області. За ч. 5 ст. 111-1 КК України 57-річному чоловікові загрожує до 10 років в'язниці.

У березні повідомлялося, що обвинувачений - це Ігор Телятников. Він був депутатом Харківської міськради, з 2007 року був зареєстрований як ФОП. Після початку російської агресії заснував бізнес у Бєлгороді.