Житель Харківської області віддав свій будинок російським солдатам та готував їм їжу. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Колаборантом виявився 60-річний мешканець с. Волохів Яр Чугуївського району, який негативно ставився до представників українських органів влади, правоохоронців та Збройних Сил України. За даними слідства, він добровільно став допомагати росіянам із першого дня окупації його села.

Зловмисник надав загарбникам свій будинок для проживання, зберігання зброї та розміщення військової техніки. До того ж на території свого домоволодіння колаборант організував пункт харчування для російських військовослужбовців. Готову їжу він особисто розвозив на блокпости росіян.

З власної ініціативи чоловік вказав російським військовослужбовцям вигідну для них вогневу позицію, звідки окупанти могли обстрілювати Чугуїв та прилеглі села Андріївка, Чкаловське та інші. У відповідь на таку відданість росіяни "подарували" чоловікові трактор "Білорусь", який захопили з агрофірми у сусідньому селі.

Після деокупації району колаборант залишився у селі та сподівався уникнути покарання, але його затримали оперативники СБУ. Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Фігурантові загрожує до п'яти років позбавлення волі. Наразі він під вартою, а вкрадений росіянам трактор повернули законному власнику.