Британська розвідка вважає, що російським військам не вдасться домогтися прориву на Куп'янському напрямку. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Іноземні експерти констатують, що за останні два тижні росіяни сильно активізували атаки в напрямку Куп'янськ-Лиман. Російські обстріли посилилися, а підрозділи російських 6-ї та 25-ї загальновійськових армій і 1-ї гвардійської танкової армії провели штурми, але з обмеженим успіхом. 

За даними британської розвідки, Сухопутні війська РФ на цьому напрямку, ймовірно, прагнуть просунутися до річки Оскіл, щоб створити буферну зону навколо Луганської області. Але українська оборона тут досить міцна. 

Про те, що українські захисні рубежі міцні, заявив і начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш. За його оцінкою, до настання холодів росіяни прагнуть максимально просунутися до Куп'янська. Але ЗСУ довго створювали на цій ділянці інженерні позиції і робили мінно-вибухові загородження, на які противник уже наштовхується.

Також Євлаш повідомив, що на Лимано-Куп'янському напрямку росіяни акцентують увагу на харківській ділянці та посилюють обстріли: за добу 687 разів обстріляли українські позиції, використовують реактивну ствольну артилерію, міномети різних калібрів, але переважно це великі калібри 120 мм. Також застосовується авіація - літаки Су-35, Су-34 і вертольоти К-52 і Мі-8.

За добу, 17 жовтня, на цьому напрямку ЗСУ знищили:

  • 163 військових РФ;
  • 5 танків Т-72;
  • 6 бойових броньованих машин;
  • 4 гармати Д-30;
  • одну гаубицю "Мста-Б". 

Губернатор Харківської області Олег Синєгубов повідомляв, що в районах сіл Синьківка, Іванівка та Кислівка за минулу добу росіяни організували понад 15 атак, але під вогнем ЗСУ з втратами змушені були відступити на вихідні позиції.